CBC sets its winter 2020 table

The pubcaster also unveiled premiere dates for the newly announced Gem originals Hey Lady! and Good People.
default

CBC has lifted the lid on its premiere dates for its winter programming, setting the table for seven new and eight returning series – as well as a pair of newly announced CBC Gem Canadian streaming originals.

Hey Lady! (8 x 8 minutes, TJ Content), a comedy series written by Morris Panych and directed by Adriana Maggs, Sarah Polley and Will Bowes, will bow on the pubcaster’s streaming service on Feb. 14. Starring Jayne Eastwood (Dino Dana), Hey Lady! follows a mean-spirited senior with no intention of aging gracefully.

Meanwhile, copro Good People (5 x 20 minutes, Vice and Sakamedia) lands in March. Hosted by Mark Sakamoto, the factual series explores problems like homelessness, gun violence and veteran welfare, while scouring the planet for hopeful places and solutions.

All told, the start of CBC’s seven new series will begin with the debut of Family Feud Canada (60 x 30 minutes, Zone 3) on Dec. 16 at 8 p.m. Hosted by Gerry Dee (Mr. D), the adaptation will introduce Canadian families from across the country, starting with its special premiere on Dec. 16, before moving to its regular time slot at 7:30 p.m. on Dec. 23 (airing Mondays, Tuesdays, Wednesdays and Thursdays).

CBC will kick off its January lineup with sci-fi adventure series Endlings (12 x 30 minutes, Sinking Ship), produced in partnership with Hulu and recently renewed for a 12-episode sophomore season, on Sunday, Jan. 5 at 6 p.m, followed by High Arctic Haulers (7 x 60 minutes, Great Pacific Media, pictured) at 8 p.m. Meanwhile, spy drama Fortunate Son (8 x 60 minutes, Seven24 Films and Lark Productions) lands on Wednesday, Jan. 8 at 9 p.m.

Additionally, two new formats are also headed to the CBC with Back in Time for Winter (7 x 60 minutes, 3Bird Media and eOne), a new take on the factual format Back in Time for Dinner, on Thursday, Jan. 9 at 8 p.m. and culinary competition series Fridge Wars (6 x 60 minutes, original CBC format produced in association with The Gurin Company), which was first revealed in 2018, on Thursday, Feb. 27 at 8 p.m. Rounding out the new series list is CBC Docs original series The Oland Murder (4 x 60 minutes) on March 5 at 9 p.m.

New seasons of Kim’s Convenience (13 x 30 minutes, Thunderbird Entertainment Group), Schitt’s Creek (14 x 30 minutes, Not A Real Company Productions) and Workin’ Moms (8 x 30 minutes, Wolf + Rabbit Entertainment) signal the start of CBC’s Tuesday night comedy lineup. Season four of Kim’s premieres on Jan. 7 at 8 p.m., followed by Schitt’s Creek sixth and final season on at 9 p.m. Workin’ Moms, meanwhile, will join the list on Feb. 18 at 9:30 p.m.

Ratings hit Coroner (8 x 60 minutes, Back Alley Films, Muse Entertainment and Cineflix Studios) will for its second season on Jan. 6 at 9 p.m. According to the pubcaster, season one of the series earned the title of the highest-rated new drama series on CBC in more than four years as well as an average audience of more than 1 million viewers. Legal drama Diggstown (6 x 60 minutes, Circle Blue Entertainment, Freddie Films and Waterstar Entertainment) will also make its sophomore season debut as part of the lineup on March 4 at 8 p.m.

And season three of Burden of Truth (8 x 60 minutes, ICF Films, eOne and Eagle Vision) starring Kristin Kreuk and factual series The Detectives (8 x 60 minutes, WAM Media GRP) will land on Wednesday, Jan. 8 at 8 p.m. and Thursday, Jan. 9 at 9 p.m., respectively. CBC Docs POV  (4 x 60 minutes) will return on Sunday, Feb. 9 at 9 p.m.

Fridays, meanwhile, will see back to back episodes of Coronation Street air at 7 p.m. And on Jan. 10, season 46 of Marketplace will debut at 8 p.m., followed by season one of You Can’t Ask That (8 x 30 minutes) at 8:30 p.m. and season 59 of The Nature of Things at 9 p.m.

Kingdom Force (26 x 22 minutes) will lead the Saturday time slot with its premiere on Dec. 7 at 9 a.m. Series like Molly of Denali (10 a.m.), Hockey Night in Canada (6:30 p.m.) and Road to the Olympic Games (afternoon) will all continue.

The pubcaster will also celebrate Canadians this winter with the broadcast of The Juno Awards from Saskatoon on March 15 at 8 p.m. EST, Canada Reads from March 25 to 28 and the Canadian Screen Awards on March 29 at 8 p.m.

International series joining CBC Gem’s winter slate include: Norwegian crime drama Wisting (10 x 60 minutes) on Jan. 17; psychological thriller Safe Harbour (4 x 60 minutes) on Jan. 24; historical fantasy drama Britannia (8 x 60 minutes and 1 x 90 minutes) and The Long Song (3 x 75 minutes) on Feb. 7; comedy series Brassic (6 x 60 minutes) on Feb. 21; and finally drama series Barracuda (4 x 60 minutes) on March 27.

Updated: A previous version of this story, based on a press release, incorrectly stated that Hey Lady! was written by Adriana Maggs, Sarah Polley and Will Bowes.